Recent Posts

Friday, February 8, 2013


Apple Crisp

Bring some warmth to wintry nights in Montreal with this apple crisp recipe from my grandmother! Most of the ingredients can be found locally, for the brown sugar I substituted it with honey and used buckwheat flour instead of regular flour. Enjoy!

4 cups apples--sliced
⅓ cup butter
1 cup of brown sugar (or honey)
⅓ cup of flour (any flour will work)
⅔ cups of oats
1 pinch of salt, nutmeg, cinnamon

Pour fruit in buttered baking dish. Cream butter and brown sugar, nutmeg, flour, oats, salt, mix well. Pour over fruit.

Bake at 375°F for 40 minutes.

Croustade aux pommes

Cette recette de croustade aux pommes de ma grand-mère est superbe pour les nuits d’hiver à Montréal! La plupart des ingrédients peuvent se trouvés localement. Pour la cassonade je l'ai remplacé avec du miel et au lieu de la farine blanche, la farine de sarrasin. Miam!

4 tasses de pommes, tranchés
⅓ tasse de beurre
1 tasse de cassonade (ou du miel)
⅓ tasse de farine
⅔ tasse d'avoine
1 pincée de sel, la muscade, la cannelle

Verser les fruits dans un plat beurré. Crémer le beurre et la cassonade, la muscade, la farine, l'avoine, le sel, mélanger bien. Verser sur les fruits.

Cuire au four à 375 ° F pendant 40 minutes.

0 comments: